Trainingstraject voor bedrijven

Ziekteverzuim. Dagelijkse realiteit die u het liefst wilt voorkomen. 

‘Lichaamsbewustzijn; ken en begrijp je lichaam’ is een exclusief trainingstraject speciaal ontwikkeld om verzuim door (terugkerende) lichamelijke klachten te voorkomen. Deelnemers aan dit traject zullen beter in staat zijn hun eigen lichaam te begrijpen. Daardoor kunnen ze beter inschatten wat ze nodig hebben om goed te blijven functioneren en zo wordt uitval door ziekte voorkomen.


Achtergrond

In de dagelijkse hectiek van ons werk en privéleven zijn we eraan gewend geraakt om te leven vanuit ons hoofd. Hierdoor verliezen we het contact met ons lichaam. En juist dát contact is zo belangrijk. Ons lichaam geeft namelijk in de vorm van fysieke klachten aan hoe het geestelijk met ons gesteld is. 


Het traject

Aan de hand van een fysiek onderzoek, uitleg waarom het lichaam doet wat het doet en een persoonlijk trainingsprogramma leren de deelnemers hoe zij hun lichaam kunnen ondersteunen. Zij zullen sterker worden, zowel lichamelijk als ook geestelijk. Na afloop van dit traject voelen de deelnemers zich zelfverzekerder en zijn zij beter in staat om te functioneren in alle rollen die zij in het leven vervullen.

Het traject duurt één jaar. De sessies zijn doorgaans een-op-een met mogelijk enkele groepssessies om ervaringen te delen en meer verdieping te krijgen. 

Let op: er zijn slechts 10 plekken beschikbaar.


Over de trainer

Kim van der Veen, van origine fysiotherapeut en sinds 2013 eigenaar van osteopathiepraktijk Kimaya, ziet haar cliënten vaak met dezelfde klachten terugkomen: “Mensen herkennen de oorzaak van de klachten niet, ze zijn zich er niet van bewust. Daarom heb ik het traject ‘Lichaamsbewustzijn; ken en begrijp je lichaam’ ontwikkeld. Want eigenlijk zijn lichamelijke klachten onze beste vriend. Ze vertellen een hoop over ons lichaam en kunnen ons veel leren. Ik geloof dat, wanneer mensen beter begrijpen hoe hun lichaam functioneert en de signalen ervan begrijpen, zij veel beter en sneller kunnen inspelen op de signalen die hun lichaam afgeeft. Hierdoor zullen zij minder snel ziek worden.” 


Meer informatie

Wilt u weten wat het traject ‘Lichaamsbewustzijn; ken en begrijp je lichaam’ voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, ik geef graag antwoord op uw vragen!